Web sitesi isminin “Zamane Sahafı” olması karar vermemizi kolaylaştırdı. Site için oluşturacağımız simgenin logo tasarımından ziyade maskot ile yapılmasını kararını verdik. Çünkü sahaf + kitap + marka üçlemesini bütünleştirmek daha kolaydı. Üstelik sitede birçok varyasyonunu da kullanabilirdik.
Kitap Maskot Tasarım Aşaması
Kararları verdik, eskizlere başladık. Görüşmeler ve taslaklar neticesinde yaşlı, kitapla içli dışlı, bir o kadar da bilgili, modern, zamana ayak uydurmuş kitap dedesi karakter tasarımı ortaya çıktı. Ak sakalı, şirin gözlüğü aynı zamanda jeans ve converse ile oluşturduğu giyim tarzıyla tam bir zamane sahafı.
Kitap sitesinde maskot etkisini artırmak amacıyla favicon, logotype içerisine eklenmiş imgeler kullandık. Maskotun BAŞ – GÖVDE kısmı gibi özel detaylar kullandık. Logoloji olarak dikkat ettiğimiz yapılardan birisi de logo / maskotlarda küçük alan kullanımıdır. Maskotlar küçüldüğünde detaylar kaybolacağından, küçük kullanımlarda mutlaka standart oluştururuz.
Sitenin arayüzüne tasarım uyarlamalarıyla birlikte, çeşitli maskot varyantlarını da hazırladık. Güzel bir kitap maskotu oldu. Başarılar Sahaf Dede :)
Kitap web siteleri için yararlı fikirler paylaşmak isteriz.
Öncelikle çok fazla rakip firma var. Kitap alımı için tercih edilebilir olmak için akılda kalmanız gerekir. Bu yüzden tercih edeceğiniz tasarımlar ve renkler size özgü olmalıdır. Sadece kitap objesinden yola çıkmayın, farklı fikirler deneyebilirsiniz. Örneğin kitap, kedi, kitap kurdu, koltuk, gözlük, gece lambası, mum ışığı ile kitapçılığı birleştirip konseptler oluşturabilirsiniz.