Logo tasarımı ve amblem noktasında Logoloji olarak savunduğumuz ana fikir :
“Tasarım sade, uygulanabilir, estetik ve özgün olmalıdır.”
Amaç; akılda kalıcı, özgün ve bilinç altına markanın görselliğini akılda tutulur hale getirmek ise en önemli özelliklerden birisi olan SADELİK kavramının altını yeniden çizmiş oluruz.
Akılda kalamayan bir logo / amblem hedefine ulaşamamıştır.
Amblem tasarımı ve logonun zorluğu, bir çok mesajın gerektiğinde 1 x 1 cm kadar küçülebilecek bir tasarım içinde sunmaktır.
Afiş, broşür gibi tasarım alanları, birçok tasarım öğesinin de (resim, yazı, fotoğraf, ikon vb.) bir arada kullanılabileceği yerlerdir. Fakat logo – amblem tasarım konusu bambaşka bir olay olup, olabildiğince özete, sağlam ideolojik fikirlere, altın oran gibi çok fazla detaya dikkat edilmesi gereken sade unsurlardır.
Bu dezavantajdan dolayı logoda verilmek istenen her mesaj renkle, çizgiyle, çizginin karakteriyle, tasarımın yapısıyla, tipografiyle ve tasarımsal yerleşimiyle bile verilebilir. Bu konuda bilgili değilseniz Logoloji olarak sizi yönlendirebilir ve yapılan işin açıklamasını, ideoloji ve fikrini açıklayabiliriz.
Yapılan her tasarımın, kullanılan her öğenin atılan her çizginin Logoloji‘de bir gerekçesi vardır. Çalışmalarımızdaki detaylı anlatımları referanslar sayfamızdaki ayrıntılardan inceleyebilirsiniz.
Logo Tasarımı Fikir Oluşturma Aşaması
Logo tasarımı projelerini hazırlanırken, konsept oluşturulacak markanın sektörü, amacı, ürünleri, hedefi, tarihi, bulunduğu coğrafi konum, ismi, marka baş harfleri gibi bir çok konu üzerinde durulabilir. Bunun için tasarımlara başlamadan önce mutlaka marka sahibinden ön bilgi alması, konu üzerinde detaylı araştırma yapılması gerekir.
Örneğin; emlakçılık ve inşaatla uğraşan firmaların çoğunlukla kullandığı çatı figürü sektörün ve yapılan işin verdiği bilinç altına gizlenmiş tasarım çözümlemeleridir.
Kayseri bölgesinde Erciyes dağı figürlü,
İzmir’de saat kulesi,
İstanbul’da köprü temalı tasarımlara rastlamak oldukça kolaydır. Bu tür tasarımlara bölgesel özelliklere göre hazırlanmış tasarım temaları diyebiliriz.
Bazı markalar ise rakiplerinden ayrılmak ve diğerlerinden fark oluşturmak için daha öznel uygulamalara giderler. Örneğin KFC Tavuk, konseptinde marka sahibinin grafikselleştirilmiş portresi kullanılmıştır.
Çoğu işin başlangıcı gibi; çıkış / ana fikir noktasını belirlemek tasarımının %70’ini tamamlamakla eş değerdir. Bunun için çalışacağımız amblem / logo / kurumsal kimlik yada hangi tasarım alanı olursa olsun müşterimizle birebir görüşmeler yaparak, istenileni en iyi şekilde yakalamaya çalışırız.
Renk Seçimi ve Tercihler
Bilinç altımızın bize oynadığı önemli oyunlardan birisini RENK olarak tanımlayabiliriz. İyi bir tasarım iyi bir renk kombinasyonu ile desteklenir ve amacına uygun olarak sunulursa etkisi daha fazla olacaktır.
Basit ama akılcı bir çözüm..
Mobil Oil logosundaki, “O” harfinde kırmızılık uygulandıktan sonra satışların eskiye nazaran $40-%60 artırdığını biliyor muydunuz? Basit, önemsiz ve gereksiz gözüken bir kırmızı renk neler yapıyor ama!
Ayrıca erkek mağazasında pembe, kadın mağazasında mavi kullanmak da pek akıllıca olmaz.
Yiyecek firmaları satışı artırma amacıyla kırmızının çarpıcılığını, ilaçlar rahatlatıcı özeliklerini vermek amacıyla soğuk renkleri ( mavi – yeşil – gri – turkuaz gibi), şirketler güvenilirliğini simgelemek için mavi – parlament mavisi gibi renkleri kullanır.
Yani, renk önemlidir.
Logoloji Özgün Markalar Tasarlar
Grafik Tasarım konusunda dolu dolu geçen 10 yılımızla beraber, bu birikimlerimizi en iyi şekilde müşterilerimize yansıtmaya çalışıyoruz.
Bizim başarımızın müşterimizin işlerine birebir yansıyacağını bildiğimiz için, “Hem çözüm ortağınız, hem de dostunuz olmayı öneriyoruz.”